Skriva personligt brev för lägenhet

Att skriva ett personligt brev till en hyresvärd är som en intresseanmälan för en lägenhet. Du bör skriva så personligt och vara tydlig med vad du är ute efter. Tänk även på att titeln är det första hyresvärden ser, så ägna just titeln lite extra tid och omtanke. 

Vad är ett personligt brev för en lägenhet? 

Vad är egentligen ett personligt för en lägenhet? Vad är det viktigaste man ska få med i det? Man skriver ofta ett personligt brev till en hyresvärd för att visa att man är intresserad av en lägenhet. Det finns många mindre hyresvärdar som har lägenheter och hyr ut själva eller har egna kösystem. Till de stora och kommunala bostadsköerna behöver man dock inte skriva något personligt brev.

Eftersom det finns en ökad efterfrågan på hyreslägenheter är det nödvändigt att man är proaktiv och tar till alla medel man kan för att få en lägenhet. Om du vill nå en mindre hyresvärd för möjligheten att få hyra en bostad, eller för att kunna bli placerad i en mindre, privat bostadskö är det därför bra att skicka ut personliga brev för att visa sitt intresse. Man presenterar sig så att hyresvärden lär känna personen som visar intresse. Man berättar om sig själv, vilken situation man har och vad man är ute efter. 

Hur skriver man ett personligt brev för en lägenhet? 

Här är några punkter som hyresvärdar själva brukar nämna är viktiga  när personer visar intressen för deras lägenheter. 

1. Man ska skriva lite om sig själv

Du måste förklara vem du är, din ålder och var du kommer ifrån. Om du är student och studerar, så berätta lite om vad du gör. Hyresvärden vill veta vem du är. När Skriv detaljer om dig själv, gör det utan att bli pladdrig. 

2. Man bör vara påläst

Du måste veta vem du riktar dig till. Vill du visa genuint intresse måste du rikta dig direkt till just den hyresvärden som får brevet och inte bara skriva ett allmänt brev sm man kan skruva till alla. Det är som  att man skriver ett CV till ett jobb, då måste du skriva för just det jobbet du söker här och nu. Det du gör nu med ett personligt brev för en lägenhet är som att du skriver ett brev inför en jobbintervju. Du måste vara alltså påläst om den person och verksamhet du riktar dig till. 

3. Foto är bra

Foto är ingenting som någon värd egentligen förväntar sig att du skall bifoga, men det känns personligt och anses i regel som ett plus.

4. Glöm inte referenser 

Om du aldrig haft en riktigt bostad tidigare eller innehaft någon form av hyreskontrakt kan man skicka med en referens från en person du till exempel sovit på en soffa hos, eller en referens på någon som känner dig väl och vet hur du fungerar. Det kan vara exempelvis en chef eller en lärare.