Installera tvättmaskin i lägenhet

Det här bör man tänka på om man vill installera en tvättmaskin i en lägenhet. För en större familj är det perfekt att installera en tvättmaskin i lägenheten där man bor. Större lägenheter har i regel den möjligheten, men det är inte alltid helt enkelt i en mindre lägenhet. 

Har du plats för en tvättmaskin?

Du måste ha ett badrum eller ett utrymme som tillåter en tvättmaskin rent storleksmässigt. Detta är något perfekt att tänka på om man ändå ska renovera sin lägenhet. Då kan du ju även tänka på om du behöver en torktumlare eller torkskåp, eller kanske både och. 

En del torktumlare kan man ställa ovanpå en tvättmaskin eller tvärtom, men om du ska ha tre vitvaror kan du få större problem. Fördelen med torktumlare och torkskåp är dock att du kan ha dom utanför badrummet, som i en källare om du skulle råka bo i hus,  eller varsomhelst där du får plats med dom. Lika enkelt är det inte med en tvättmaskin.

Har du då möjlighet att installera en tvättmaskin i hemmet? 

Om du har en större lägenhet så är det större chans att det fungerar även rent tekniskt. För att kunna installera en tvättmaskin i lägenhet måste du tänka på tre saker. Det du behöver är tillgång till eluttag och tillgång till vatten. 

När det gäller vatten så måste du koppla in vatten från en kran eller rör, samt måste du ha någonstans där vattnet kan rinna ut. Både vatten och elektricitet måste kopplas till tvättmaskinen. När det gäller att få bort vatten kan man koppla slangen med det vattnet till golvbrunnen om man har badkar. Lite marigare är det om man bara har en dusch. 

De tre sakerna är allt du behöver, plus utrymmet i närheten av vattnet och elen så klart. För övrigt kan du se till att dina vitvaror som tvättmaskin och tumlare väsnas så lite som möjligt, så tänk på det när du köper tvättmaskin till lägenheten. Om det är lyhört, så se även till att du inte tvättar sent på kvällarna så att du väsnas för mycket.