Bo smartare – Bo i smått

Bor du ensam? Känns alla bostadsrelaterade räkningar extremt jobbiga varje månad? Flytta till något mindre istället. Genom att flytta till ett miniatyr hus eller en annan typ av compact living-bostad kan du spara mycket pengar på boende varje månad. Här varför du borde flytta till en minibostad, samt hur det fungerar att bo i ett miniatyr hus. 

Billigt att bo i miniatyr hus

Den allra största fördelen med att bo smått är att det är så ekonomiskt. De kostar inte speciellt mycket att hyra eller köpa. Man kan göra det riktigt billigt om man bara vill. Vissa väljer att köpa gamla containrar för att inreda dessa som miniatyrbostäder. Man behöver bara en tomt att ställa den på, sen är det bara att inreda och fixa som man själv behagar. Det är verkligen ett smart sätt att bo på, om man är villig att ge upp lite plats. Man kan som sagt spara enormt mycket pengar på att bo lite mindre. Så var inte rädd för att välja ett miniatyr hus när du ska hitta ett nytt hem. Kvadratmeter är inte allt.

Inredningen är nyckeln

Själva inredningen är nyckeln i ett välfungerande miniatyr hus. Om man bor smått är det smartast att inreda med compact living-lösningar och inredning. Med rätt inredning kommer man inte att märka att man bor på en liten yta. Det gäller att använda varje vrå så smart som möjligt. Använd så mycket av väggarna som möjligt. Att inreda på höjden är verkligen superviktigt i ett miniatyrhem. 

Köp möbler som kan vikas ihop. Då blir det lättare att flytta på dem om man behöver göra plats för något annat. Sälj allt som inte får plats eller kan användas i den nya bostaden. Använd pengarna till att köpa compact living-inredning istället.

Få råd med annat

När du bor smått kan du få råd med mycket annat roligt. De pengar du brukade lägga på elräkningar och hyra kan du nu använda på sådant som du faktiskt tycker är roligt och bryr dig om. Åk på semester till en plats som du alltid drömt om att besöka, men aldrig har haft råd att resa till tidigare. Gå ut och ät på en fin restaurang med familjen. Du blir mer fri ekonomiskt. 

Vissa väljer att dela sina små boenden med en inneboende för att pressa ner kostnaderna ytterligare. Det kan vara riktigt smart för dig som studerar eller bara har en låg lön. Vem som helst kan spara pengar på att bo i en minibostad.